Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. astoņām ¼ l tilpuma burkām:
- 1,5 kg skābo ķiršu
- 2 vaniļas pākstis
- 1 kg želejas cukura
- 1/2 citrona sula
Pagatavošana
- Ķiršus noskalo, notecina un izņem kauliņus.
- Vaniļas pākstis iegriež un ar asu nazi izņem mīkstumu.
- Mīkstumu kopā ar pākstīm liek traukā pie ķiršiem.
- Sajauc ar želejas cukuru un ļauj apmēram 2 stundas ievilkties, līdz rodas sula.
- Pielej citrona sulu.
- Maisot karsē, līdz sāk vārīties.
- Vidējā karstumā vāra apmēram 3 minūtes.
- Pārbauda recēšanu.
- Ievārījumu karstu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
- Burkas tūlīt aizvāko.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!