Skābo ķiršu ievārījums ar vaniļu

Skābo ķiršu ievārījums ar vaniļu Foto: Skābo ķiršu ievārījums ar vaniļu

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. astoņām ¼ l tilpuma burkām:

  • 1,5 kg skābo ķiršu
  • 2 vaniļas pākstis
  • 1 kg želejas cukura
  • 1/2 citrona sula

Pagatavošana

  1. Ķiršus noskalo, notecina un izņem kauliņus.
  2. Vaniļas pākstis iegriež un ar asu nazi izņem mīkstumu.
  3. Mīkstumu kopā ar pākstīm liek traukā pie ķiršiem.
  4. Sajauc ar želejas cukuru un ļauj apmēram 2 stundas ievilkties, līdz rodas sula.
  5. Pielej citrona sulu.
  6. Maisot karsē, līdz sāk vārīties.
  7. Vidējā karstumā vāra apmēram 3 minūtes.
  8. Pārbauda recēšanu.
  9. Ievārījumu karstu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
  10. Burkas tūlīt aizvāko.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes