Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 250 ml skābā krējuma
- 150 g cukura
- 2 olas
- 1 tējkarote sodas
- 450 g miltu
- 50 g kakao pulvera
Krēmam:
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 glāze cukura
Glazūrai:
- 50 g izkausēta sviesta
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 ēdamkarotes piena vai skābā krējuma
- 4 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Skābo krējumu, cukuru un olas kārtīgi sakuļ.
- Miltus un sodu izsijā, samīca mīklu.
- Pusei mīklas pievieno kakao pulveri, cepsim divus biskvītus - gaišo un tumšo.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Veidnes ietauko ar sviestu, vienā lej gaišo mīklu, otrā - tumšo.
- Biskvītus cep 25-30 minūtes.
- Kad biskvīti atdzisuši, tos katru sadala 2 daļās.
- Biskvītus liek pamīšus - tumšais, gaišais, starp tiem ieklāj krēmu.
- Gatavo krēmu - kārtīgi sakuļ krēma sastāvdaļas.
- Gatavo glazūru - visas sastāvdaļas liek katlā, pastāvīgi maisot, karsē uz uguns.
- Tikko sāk burbuļot, noņem no uguns, ļauj mazliet sabiezēt, tad uzmanīgi pārlej tortei.
- Torti liek uz pāris stundām ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!