Skābā krējuma krēma torte

Skābā krējuma krēma torte Foto: Skābā krējuma krēma torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 250 ml skābā krējuma
  • 150 g cukura
  • 2 olas
  • 1 tējkarote sodas
  • 450 g miltu
  • 50 g kakao pulvera
Krēmam:
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
Glazūrai:
  • 50 g izkausēta sviesta
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes piena vai skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Skābo krējumu, cukuru un olas kārtīgi sakuļ.
  2. Miltus un sodu izsijā, samīca mīklu.
  3. Pusei mīklas pievieno kakao pulveri, cepsim divus biskvītus - gaišo un tumšo.
  4. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  5. Veidnes ietauko ar sviestu, vienā lej gaišo mīklu, otrā - tumšo.
  6. Biskvītus cep 25-30 minūtes.
  7. Kad biskvīti atdzisuši, tos katru sadala 2 daļās.
  8. Biskvītus liek pamīšus - tumšais, gaišais, starp tiem ieklāj krēmu.
  9. Gatavo krēmu - kārtīgi sakuļ krēma sastāvdaļas.
  10. Gatavo glazūru - visas sastāvdaļas liek katlā, pastāvīgi maisot, karsē uz uguns.
  11. Tikko sāk burbuļot, noņem no uguns, ļauj mazliet sabiezēt, tad uzmanīgi pārlej tortei.
  12. Torti liek uz pāris stundām ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes