Sastāvdaļas
- 500 g skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 3 ēdamkarotes želatīna
- 400 g augļu, ogu
Biskvītam:
- 5 olas
- 1 glāze cukura
- 10 g vaniļas cukura
- 1 glāze miltu
Pagatavošana
- Biskvīts: Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un dzeltenumus saputo ar 1/2 glāze cukura.
- Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot atlikušo cukura daudzumu un vaniļas cukuru.
- 1/3 olu baltumu masas pievieno olu dzeltenumiem, tad pievieno miltus un rūpīgi samaisa. Pievieno atlikušo olu baltumu masu.
- Mīklu ieklāj nedaudz ietaukotā un ar cepamo papīru pārklātā kūkas formā, cep 180°C temperatūrā 20 - 30 minūtes vai līdz biskvīts kļūst zeltaini brūns.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 daļās.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi auksta ūdens un atstāj uzbriest aptuveni 30 minūtes.
- Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē vai nu mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai un pievieno skābajam krējumam.
- Stikla bļodā ieklāj pārtikas plēvi un pamatnē izkārto augļus, tad pāri klāj nelielos gabaliņos salauztu vienu biskvīta kārtu, tad atkal augļus, un tā tālāk, līdz sastāvdaļas izliktas.
- Pārlej to visu ar skābā krējuma masu un virsmu pārklāj ar otru biskvīta kārtu, nedaudz piespiež.
- Kūku ieliek ledusskapī uz nakti un nākamajā dienā izgāž uz servējamā šķīvja, noņem pārtikas plēvi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!