Sarkano pupiņu sautējums gruzīnu gaumē

Sarkano pupiņu sautējums gruzīnu gaumē Foto: vk.com

Sastāvdaļas

● 600 g sarkano pupiņu (var izmantot arī konservētas pupiņas)
● 400 g parasto vai sarkano sīpolu
● 2 ķiploka daiviņas
● 1/2-1 tējkarote čabera
● 1/2-1 tējkarote koriandra
● 1/2-1 tējkarote suneli
● malti čili pipari pēc garšas
● malti melnie pipari pēc garšas
● 1 saišķītis svaigas kinzas
● balzametiķis
● augu eļļa cepšanai
● sāls
● 3 lauru lapas

Pagatavošana

    1. Sarkanajām pupiņām uzlej aukstu ūdeni, pievieno lauru lapas, mazliet sāls un vāra 2,5-3 stundas, ik pa brīdim apmaisa.
    2. 10-15 minūtes pirms vārīšanās beigām, pupiņas noņem no uguns, nolej šķidrumu traukā, sastampā.
    3. Konservētām pupiņām nolej šķidrumu traukā, liek katlā, sastampā.
    4. Ja sanāk pārāk sausa pupiņu masa, pievieno nedaudz pupiņu šķidruma. 
    5. Tad katlu ar pupiņu masu liek uz uguns, nedaudz pasautēties.
    6. Augu eļļā apcep sakapātus sīpolus, pievieno daļu sakapātas kinzas, pieber sāli, piparus un visu samaisa.
    7. Miezerī liek atlikušo kinzu, suneli, čaberu, piparus, ķiploka daiviņas, šķipsniņu sāls, visu sasmalcina.
    8. Pupiņu masai p[ievieno apceptos sīpolus un kinzu, balzametiķi, miezerī sasmalcinātās garšvielas, katlu liek uz uguns, karsē 5-10 minūtes.
    9. Ja nepieciešams pievieno sāli, ja vēlas sautējumu var pakarsēt arī uzkarsētā krāsnī 5-7 minūtes.
    10. Sarkano pupiņu sautējumu pasniedz māla podiņos, pārkaisa ar sakapātu svaigu kinzu, pētersīļiem, sīpolu pusgredzeniem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes