Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1,5 glāzes cepumu drupaču
- 1/2 glāzes drupinātu lazdu riekstu
- 6 ēdamkarotes sviesta
Pildījumam:
- 1,25 glāzes svaigu melleņu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes ūdens
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 950 g vaniļas saldējuma
Pagatavošana
- Cepumus un riekstus sasmalcina drupačās.
- Pievieno mīkstu sviestu un sakuļ.
- Cepumu-riekstu masu liek veidnē, sablīvē.
- Veidni liek krāsnī, cep 175°C temperatūrā, 10 minūtes, pilnībā atdzesē.
- Katlā samaisa mellenes, cukuru, ūdeni, citrona sulu.
- Uzvāra, samazina uguni un turpina vārīt, kamēr mellenes sāk sprakšķēt(aptuveni 10 minūtes), pilnībā atdzesē.
- 450 gramus vaniļas saldējuma liek uz atdzisušā biskvīta, liek pusi melleņu pildījuma, veidni liek saldētavā uz 30 minūtēm.
- Tad veidni izņem no saldētavas, uzliek atlikušo saldējumu, melleņu pildījumu, liek atkal saldētavā, vismaz uz 2 stundām.
- Torti izņem no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!