Saldējuma torte ar mellenēm un lazdu riekstu biskvītu

Saldējuma torte ar mellenēm un lazdu riekstu biskvītu Foto: Saldējuma torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 1,5 glāzes cepumu drupaču
  • 1/2 glāzes drupinātu lazdu riekstu
  • 6 ēdamkarotes sviesta
Pildījumam:
  • 1,25 glāzes svaigu melleņu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 950 g vaniļas saldējuma

Pagatavošana

  1. Cepumus un riekstus sasmalcina drupačās.
  2. Pievieno mīkstu sviestu un sakuļ.
  3. Cepumu-riekstu masu liek veidnē, sablīvē.
  4. Veidni liek krāsnī, cep 175°C temperatūrā, 10 minūtes, pilnībā atdzesē.
  5. Katlā samaisa mellenes, cukuru, ūdeni, citrona sulu. 
  6. Uzvāra, samazina uguni un turpina vārīt, kamēr mellenes sāk sprakšķēt(aptuveni 10 minūtes), pilnībā atdzesē.
  7. 450 gramus vaniļas saldējuma liek uz atdzisušā biskvīta, liek pusi melleņu pildījuma, veidni liek saldētavā uz 30 minūtēm.
  8. Tad veidni izņem no saldētavas, uzliek atlikušo saldējumu, melleņu pildījumu, liek atkal saldētavā, vismaz uz 2 stundām.
  9. Torti izņem no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes