Sastāvdaļas
- 2 tomāti
- 1/2 sīpola
- 50 g bazilika
- 2 ēdamkarotes etiķa
- 1 bagete
- 2 daiviņas ķiploka
- 1 ķirštomāts
- 1 plūmjveidīgs tomāts
- 1 ēdamkarote rukolas
- 1 ēdamkarote pētersīļu
- 1 ēdamkarote kindzas
Pagatavošana
- Tomātus sagriež uz pusēm. Ķirštomāts un plūmjveida tomāti domāti skaistumam, tos arī sagriež uz pusēm un noliek malā.
- Sīpolu sagriež pusgredzenos. Ar nazi smalki sakapā zaļumus.
- Blenderī samaļ lielos tomātus, sīpolus un zaļumus, līdz izveidojas biezenis.
- Ar marles palīdzību nospiež lieko sulu un iegūs biezu dārzeņu biezeni un oriģinālu dārzeņu sulu.
- Tieši sula būs nepieciešama kā salātu mērces pamats. Biezeni var izmantot sviestmaizēm.
- Bageti pārgriež uz pusēm, katru pusi iesmērē ar olīveļļu un ierīvē ar ķiploku.
- Bageti sagriež lielos gabaliņos. Pārkaisa zaļumus un kaltē cepeškrāsnī.
- Uz trauka kārto tomātu pusītes, zaļumus, bagetes gabaliņus.
- Pārlej salātus ar olīveļļu, sajauktu ar dārzeņu sulu, kura tika iegūta iepriekš.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!