Rīsu sacepums ar āboliem

Rīsu sacepums ar āboliem Foto: Rīsu sacepums ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 1 glāze rīsu
  • 600 g ābolu
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 glāzes cukura sīrupa
  • 200 g sviesta

Pagatavošana

  1. Rīsus nomazgā, liek vārošā ūdenī, vāra 5 minūtes, pēc tam uz sieta notecina.
  2. Platā katlā izkausē sviestu, pieliek rīsus, izjauc.
  3. Ābolus bez mizas un serdes sasmalcina, sajauc ar rīsiem, pieliek cukuru un maisot visu apcep.
  4. Pielej glāzi ūdens, izmaisa un liek cepeškrāsnī cept.
  5. Katras 10 minūtes izmaisa un pieliek cukuru (kopā 1/2 glāzes).
  6. Kad rīsi mīksti un irdeni, tos pārliek dziļā bļodā piramīdas veidā.
  7. Pārlej ar aveņu sīrupu. Ēd aukstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes