Sastāvdaļas
- 1 glāze rīsu
- 600 g ābolu
- 1 glāze cukura
- 1/2 glāzes cukura sīrupa
- 200 g sviesta
Pagatavošana
- Rīsus nomazgā, liek vārošā ūdenī, vāra 5 minūtes, pēc tam uz sieta notecina.
- Platā katlā izkausē sviestu, pieliek rīsus, izjauc.
- Ābolus bez mizas un serdes sasmalcina, sajauc ar rīsiem, pieliek cukuru un maisot visu apcep.
- Pielej glāzi ūdens, izmaisa un liek cepeškrāsnī cept.
- Katras 10 minūtes izmaisa un pieliek cukuru (kopā 1/2 glāzes).
- Kad rīsi mīksti un irdeni, tos pārliek dziļā bļodā piramīdas veidā.
- Pārlej ar aveņu sīrupu. Ēd aukstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!