Rīsi meksikāņu gaumē

Rīsi meksikāņu gaumē Foto: Rīsi meksikāņu gaumē

Sastāvdaļas

  • 250 g rīsu
  • 80 g rozīņu
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 sīpols
  • 1 maza aso piparu pāksts
  • 1 ēdamkarote malto sarkano piparu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 250 g maltas gaļas
  • 3/8 l ūdens
  • 250 g tomātu
  • 80 g speķa
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Rīsus nomazgā, nosusina, ieber katlā, pieliek rozīnes, 2 ēdamkarotes augu eļļas un sautē tik ilgi, līdz rīsi kļūst brūni.
  2. Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež un arī apcep augu eļļā, pēc tam pieliek gaļu un smalki sagrieztus piparus un visu sautē 10 minūtes.
  3. Pirms sautēšanas beigām pieliek tomātus, kuriem iepriekš novelk miziņu.
  4. Pielej mazliet ūdens.
  5. Gaļai pieber sāli, pievieno rīsus, ieliek veidnē, virsū uzliek sloksnītēs sagrieztu speķi un veidni liek cepeškrāsnī, noregulējot mazu liesmu.
  6. Sautē, līdz rīsi kļūst mīksti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes