PSRS laiku recepte - Sālīti gurķīši ziemai ar aspirīnu

PSRS laiku recepte - Sālīti gurķīši ziemai ar aspirīnu Foto: Sālīti gurķīši ziemai ar aspirīnu

Sastāvdaļas

  • gurķi
  • 1 diļļu zieds
  • 1 mārrutka lapa
  • 4 - 5 ķiploka daiviņas
  • 3 aso piparu gredzentiņi
  • bulgāru pipari pēc garšas
  • upeņu lapas pēc garšas
  • 15 - 20 grami rupjās sāls
  • 1 tablete sasmalcināta aspirīna

Pagatavošana

  1. Gurķus apliet ar aukstu ūdeni un atstāt uz 4 – 5 stundām.
  2. Notīrīt ķiplokus, nomazgāt zaļumus, sagriezt piparus.
  3. Burkas ielikt mārrutku lapas, diļļu ziedus, upeņu lapas.
  4. Burkā blīvi salikt gurķus.
  5. Iebērt ķiploku daiviņas un salikt piparu gredzentiņus.
  6. Apliet ar vārošu ūdeni, apsegt ar vāciņiem un ļaut atdzist tik ilgi, kamēr burku var noturēt rokās.
  7. Ūdeni noliet katliņā. Pievienot 100 ml vārīta ūdens. Uzvārīt.
  8. Burkās iebērt sāli un sasmalcināto aspirīnu.
  9. Ar uzvārīto marinādi burkās apliet gurķus.
  10. Burkas jālej pilnas līdz maliņām. Uzreiz aizvalcēt (uguni samazināt līdz minimumam, ūdeni nenoņemt, tam visu laiku jāvārās).
  11. Burkas apgriezt otrādi un novietot laicīgi sagatavotajā „siltumā” uz diennakti.

Aspirīnu izmantoja PSRS laikos un ļoti veiksmīgi - Baktēriju iznīcināšanai un tieši pašai saglabāšanai - produkts ilgu laiku saglabājas un saglabā garšas un kvalitātes īpašības.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes