Sastāvdaļas
- 150 g margarīna vai sviesta
- 90 g cukura
- 2 olas
- 200 g polentas miltu (kukurūzas milti)
- 100 g kviešu miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 200 g piena
- rīvmaize
Mērcei:
- 250 g malta biezpiena
- 200 saldētu aveņu
- 30 g pūdercukura
Pagatavošana
- Taukvielas ar cukuru saputo stingrās putas.
- Pa vienai pievieno olas.
- Polentas miltus sajauc ar kviešu miltiem un cepamo pulveri.
- Miltus un pienu pamīšus pievieno olu maisījumam.
- Mīklu liek ieziestā un ar rīvmaizi apkaisītā apaļā veidnē.
- Cep cepeškrāsnī ~ 170°C temperatūrā apmēram 25 minūtes.
- Biezpienu saputo ar nedaudz atkausētam avenēm un pūdercukuru.
- Mērces gatavošanā izmanto mikseri.
- Gatavu kūku pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar sagatavoto aveņu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!