Polentas kūka ar aveņu mērci

Polentas kūka ar aveņu mērci Foto: Polentas kūka ar aveņu mērci

Sastāvdaļas

  • 150 g margarīna vai sviesta
  • 90 g cukura
  • 2 olas
  • 200 g polentas miltu (kukurūzas milti)
  • 100 g kviešu miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 200 g piena
  • rīvmaize

Mērcei:

  • 250 g malta biezpiena
  • 200 saldētu aveņu
  • 30 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Taukvielas ar cukuru saputo stingrās putas.
  2. Pa vienai pievieno olas.
  3. Polentas miltus sajauc ar kviešu miltiem un cepamo pulveri.
  4. Miltus un pienu pamīšus pievieno olu maisījumam.
  5. Mīklu liek ieziestā un ar rīvmaizi apkaisītā apaļā veidnē.
  6. Cep cepeškrāsnī ~ 170°C temperatūrā apmēram 25 minūtes.
  7. Biezpienu saputo ar nedaudz atkausētam avenēm un pūdercukuru.
  8. Mērces gatavošanā izmanto mikseri.
  9. Gatavu kūku pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar sagatavoto aveņu mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes