Pīrāgs ar ķiršiem un meringu

Pīrāgs ar ķiršiem un meringu Foto: Pīrāgs ar ķiršiem un meringu

Sastāvdaļas

Sastāvdaļu daudzums ir norādīts formiņai ar diametru 26 cm

Mīklai:

  • 150 g sviests
  • 120 g cukurs
  • 1 tējkarote vaniļas cukurs
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarotes rīvētas citrona miziņas
  • 3 olas
  • 200 g milti
  • 1 tējkarote cepamais pulveris

Meringai:

  • 4 olu baltumi
  • 150 g pūdercukurs
  • 1 ēdamkarote citrona sulas

Pīrāga pildījumam:

  • apmēram 250-300 g ķirši

Dekoram:

  • mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Istabas temperatūras sviestu, cukuru, sāli, vaniļas cukuru saputo līdz viendabīgai un gaišai masai.
  2. Pievieno sarīvētas citrona miziņas, pa vienai olai un turpina putot.
  3. Pēc tam pievieno miltus, cepamo pulveri un labi iejauc mīklā. Iegūst biezu un gaišu mīklu.
  4. Ielej mīklu cepamtrauka, izlīdzina, virsū uzber ķiršus un nedaudz tos iespiež mīklā.
  5. Mīklu liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180° un cep apmēram 30-35 minūtes.
  6. 5 min pirms pīrāga gatavības, olu baltumus kopā ar pūdercukuru un citrona sulu saputo tā, lai masa nav pārāk šķidra un nav pārāk bieza. Jābūt vijīgai un lēni plūstošai masai.
  7. Pārlej olu baltumus pāri pīrāgam un apber ar mandeļu skaidiņām.
  8. Liek pīrāgu atpakaļ cepeškrāsnī tajos pašos 180° vēl uz kādām 15-20 min.

Piezīmes: Ķiršus liku saldētos. Tos pat nevajag pirms tam atlaidināt.

Receptes un foto autore: Aina Pitrāne

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes