Pīlādžu sīrups

Pīlādžu sīrups Foto: Pīlādžu sīrups

Sastāvdaļas

  • pīlādži
  • 1 l pīlādžu sulas
  • 1,2 - 1,5 kg cukura

Pagatavošana

  1. Pīlādžu ogas ievāc pilnīgi gatavas, kad tās satur visvairāk sulas.
  2. Pīlādžu ogas atbrīvo no kātiem, noskalo vairākos ūdeņos, blanšē verdošā ūdenī un izspiež augļu spiedē.
  3. Iegūto biezeni lēni silda.
  4. Virs sulas paceļas biezumi, kurus ar putu karoti nosmeļ.
  5. Sulu izkāš caur dubultu marli, salej katlā, pieber cukur un vāra 5 - 6 minūtes, nosmeļot putas.
  6. Karstu sīrupu pilda dezinficētos traukos un noslēdz.

Pīlādžu sīrups ļoti labi uzglabājas.

Pīlādžu sīrupu lieto pie karstas tējas (arī saaukstēšanas gadījumā), dažādu atspirdzinošu dzērienu un saldo ēdienu pagatavošanā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes