Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 3 olas
- 150 g pūdercukurs
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 iepakojums vaniļas cukurs
- 1/2 apelsīna (miziņa)
- 1/2 citrona (miziņa)
- 150 ml kausēta sviesta
- 250 g miltu
- 1 paciņa cepamā pulvera
- 130 ml persiku sulas
Persiku krēms:
- 1 bundža konservētu persiku (vai 5-6 svaigi persiki)
- 250 g jogurta (3,6%)
- 6 ēdamkarotes medus
- 1 apelsīna (sula)
- 5 loksnes želatīna
- 200 ml putukrējums
Dekorēšanai:
- 50 g rīvētu vai kapātu valriekstu (zemesriekstu)
- 1 persiks
Pagatavošana
- Cepamo formu (24 cm) ar sviestu izsmērē un miltiem izkaisa.
- Uzkarsē krāsni līdz 160°C temperatūrai (abpusējā karsēšana).
- Miltus un cepamo pulveri izsijā.
- Olas, pūdercukuru, sāli, vaniļas cukuru, rīvētu citrona un apelsīna miziņu saputo (~ 10 minūtes).
- Iemaisiet kausēto sviestu pamazām un vēl 1 minūti putojiet.
- Uzmanīgi iecilājiet miltus pārmaiņus ar persiku sulu maisījumā.
- Iepildiet maisījumu tortes veidnē un cepiet uz vidējā plaukta apmēram 35 minūtes.
- Gatavu izņem no krāsns un atdzesē veidnē.
- Saputojiet putukrējumu un ielieciet ledusskapī.
- Izmērcē želatīnu aukstā ūdenī.Persikus pārgriež uz pusēm un sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
- Samaisiet jogurtu ar medu un pievienojiet persikus.
- Uzsilda apelsīnu sulu un izšķīdina tajā želatīnu,pievieno to jogurta masai.
- Pēc tam iecilā masā putukrējumu un pārlej atdzesētajai tortes pamatnei,izlīdzina.
- Noliek ledusskapī apmēram uz 5 stundām.
- Izņem no formas , apkaisa ar riekstiem un rotā ar persiku gabaliņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!