Sastāvdaļas
- 2,5 glāzes cukura
- 1/2 glāzes ūdens
- 1/2 tējkarote sodas
- 1/2 tējkarote citronskābes
- 25 g želatīna
Pagatavošana
- Pusē glāzes auksta ūdens izšķīdina želatīnu.
- Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru, vāra 10 minūtes uz lēnas uguns.
- Pievieno sodu un citronskābi un kārtīgi samaisa.
- Maisot vāra vēl septiņas minūtes, noņem no uguns.
- Citronskābes maisījumu lej miksera bļodā, pievieno želatīnu un sakuļ (sākumā nelielā ātrumā, tad maksimālā ātrumā).
- Kuļ, kamēr masa sabiezē un liek silikona formiņās.
- Zefīru divas stundas patur formiņās, gatavs tas ir tad, kad "atlec" no formiņu maliņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!