Pašgatavots zefīrs

Pašgatavots zefīrs Foto: Pašgatavots zefīrs

Sastāvdaļas

  • 2,5 glāzes cukura
  • 1/2 glāzes ūdens
  • 1/2 tējkarote sodas
  • 1/2 tējkarote citronskābes
  • 25 g želatīna

Pagatavošana

  1. Pusē glāzes auksta ūdens izšķīdina želatīnu.
  2. Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru, vāra 10 minūtes uz lēnas uguns.
  3. Pievieno sodu un citronskābi un kārtīgi samaisa.
  4. Maisot vāra vēl septiņas minūtes, noņem no uguns.
  5. Citronskābes maisījumu lej miksera bļodā, pievieno želatīnu un sakuļ (sākumā nelielā ātrumā, tad maksimālā ātrumā).
  6. Kuļ, kamēr masa sabiezē un liek silikona formiņās.
  7. Zefīru divas stundas patur formiņās, gatavs tas ir tad, kad "atlec" no formiņu maliņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes