Sastāvdaļas
- 5 kg paprikas
- 2 l ūdens
- 40 g sāls
- 20 g cukura
Pagatavošana
- Var skābēt negatavas (zaļas) vai pilnīgi ienākušas (sarkanas) paprikas.
- Paprikas pākstīm nogriež galus un izņem sēklas, tad pāksti blanšē 1 - 3 minūtes verdošā ūdenī un atdzesē aukstā ūdenī.
- Veselas blanšētas pākstis sapilda traukā, viegli noslogo un pārlej ar 2 - 3 % sālsūdeni.
- Paprikai garšvielas vai garšaugi nav vajadzīgi, jo paprika satur īpatnēju pikantu garšu.
- Skābē 18 - 20°C temperatūrā 4 - 5 dienas.
- Tad trauku ar papriku novieto 5°C temperatūrā.
- Skābēta paprika ir ar īpatnēju, sīvu, pikantu garšu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!