Paprikas skābēšana

Paprikas skābēšana Foto: Paprikas skābēšana

Sastāvdaļas

  • 5 kg paprikas
  • 2 l ūdens
  • 40 g sāls
  • 20 g cukura

Pagatavošana

  1. Var skābēt negatavas (zaļas) vai pilnīgi ienākušas (sarkanas) paprikas.
  2. Paprikas pākstīm nogriež galus un izņem sēklas, tad pāksti blanšē 1 - 3 minūtes verdošā ūdenī un atdzesē aukstā ūdenī.
  3. Veselas blanšētas pākstis sapilda traukā, viegli noslogo un pārlej ar 2 - 3 % sālsūdeni.
  4. Paprikai garšvielas vai garšaugi nav vajadzīgi, jo paprika satur īpatnēju pikantu garšu.
  5. Skābē 18 - 20°C temperatūrā 4 - 5 dienas.
  6. Tad trauku ar papriku novieto 5°C temperatūrā.
  7. Skābēta paprika ir ar īpatnēju, sīvu, pikantu garšu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes