Padomi, kā pareizi uzcept, zeltaini brūnus, kraukšķīgus kartupeļus

Padomi, kā pareizi uzcept, zeltaini brūnus, kraukšķīgus kartupeļus Foto: Kraukšķīgi kartupeļi

Ikvienam patīk cepti kartupeļi, pat tiem, kuri uzskata šo ēdienu par neveselīgu. Bet vismaz reizēm vari palutināt sevi ar gardiem zeltaini brūniem kartupeļiem? Ir vairāki noteikumi, kas palīdzēs pagatavot gardus, kraukšķīgus kartupeļus.

Noteikums #1
Pēc mizošanas un sagriešanas kartupeļi ir jāizmērcē aukstā ūdenī. Ūdenim jābūt aukstam, lai no sakņu dārzeņa izvilktu cieti. Ja ūdens ir karsts vai silts, ciete paliks sakņu dārzeņos, un gatavais ēdiens vairāk izskatīsies pēc sautētiem kartupeļiem. Ciete neļauj kartupeļiem apbrūnināties, tāpēc no tās jāatbrīvojas, mērcējot. Jo jaunāki kartupeļi, jo ilgāk tos vajadzētu mērcēt. Vislabāk, ja tas aizņem 30 minūtes vai 1 stundu.

Noteikums #2
Pēc mērcēšanas kartupeļi ir rūpīgi jāizžāvē. Labāk ir likt kartupeļus caurdurī un pēc tam nosusināt uz papīra dvieļa. Derēs arī parasta lupatiņa. Kartupeļiem jābūt sausiem, jo ​​liekais mitrums neļaus veidoties zeltaini brūnai garoziņai un ūdens saskare ar karstiem taukiem var radīt traipus uz priekšauta vai virtuves piederumiem.

Noteikums #3
Pannai jābūt karstai, un eļļai jābūt uzkarsētai. Arī eļļu nevajadzētu taupīt, kartupeļiem tajā jābūt labi iegremdētam. Neaizmirstiet, ka daudzu cilvēku iecienītie frī kartupeļi tiek cepti lielā daudzumā verdošā eļļā.

Noteikums #4
Sāls un citas garšvielas pievieno tikai tad, kad kartupeļi ir gatavi. Ja kartupeļus sālīsiet cepšanas laikā vai pirms tā, tas izdalīs mitrumu, kas neļaus veidoties zeltaini brūnai garoziņai. Kad kartupeļi ir gatavi, ar rievotu karoti novietojiet tos uz šķīvja, lai notecinātu lieko eļļu. Tad sāli un pievieno garšvielas.

Noteikums #5
Cepšanas laikā kartupeļus nekad neaizsedziet. Lai iegūtu zeltaini brūnu un kraukšķīgu garoziņu, kartupeļus vajadzētu apcept atvērtā pannā.

Noteikums #6
Nelieciet pannā pārāk daudz kartupeļu. Optimāli 2-3 slāņi. Ne vairāk.

Garšīgi ieteikumi:
Vai vēlaties saviem gatavajiem kartupeļiem piešķirt pikantu aromātu un garšu? Tad pirms gatavošanas karstā eļļā apcep dažas ķiploka daiviņas. Kad tas ir brūns, izņemiet to un pievienojiet kartupeļus cepšanai. Ja verdošā eļļā iemetīsi rozmarīna zariņu un pēc dažām minūtēm izņemsi, gatavajiem kartupeļiem būs patīkams priežu aromāts un viegla pēcgarša.

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes