Sastāvdaļas
- 4 olas
- 1 ēdamkarote kviešu miltu
- 1/3 glāzes iebiezināta piena (bez cukura) vai putukrējuma
- sāls
- sviests
- skābs ievārījums (brūkleņu)
Pagatavošana
- Olu dzeltenumiem maisot pievieno sāli, miltus, pienu vai krējumu un iecilā saputotus olu baltumus.
- Olu masu lej sakarsētā sviestā lielā pannā un cep uz mērenas liesmas.
- Kad apakšējā puse brūna, pannu ieliek karstā cepeškrāsnī uz restēm.
- Kad omlete gatava, pusi omletes pārziež ar ievārījumu, tad omleti satin veltnī vai pārloka uz pusēm.
- Ja ievārījums skābāks, omleti pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!