Omlete ar ievārījumu

Omlete ar ievārījumu Foto: Omlete ar ievārījumu

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 1/3 glāzes iebiezināta piena (bez cukura) vai putukrējuma
  • sāls
  • sviests
  • skābs ievārījums (brūkleņu)

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumiem maisot pievieno sāli, miltus, pienu vai krējumu un iecilā saputotus olu baltumus.
  2. Olu masu lej sakarsētā sviestā lielā pannā un cep uz mērenas liesmas.
  3. Kad apakšējā puse brūna, pannu ieliek karstā cepeškrāsnī uz restēm.
  4. Kad omlete gatava, pusi omletes pārziež ar ievārījumu, tad omleti satin veltnī vai pārloka uz pusēm.
  5. Ja ievārījums skābāks, omleti pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes