Olu pudiņš ar karameli

Sastāvdaļas

Karamelei:

  • 100 g cukura
  • 75 ml ūdens

Pudiņam:

  • 2 olas
  • 250 ml piena
  • 125 g cukura

Pagatavošana

  1. Gatavojam karameli. Cukuru ber katla un lej 25 ml ūdens.
  2. Katlu liek uz uguns, vara līdz sīrups paliek gaiši - brūns.
  3. Gatavam sīrupam: Uzmanīgi lej aukstu ūdeni 50 ml. Karameli lej formiņas.
  4. Gatavojam pudiņu: Karstā pienā izšķīdina cukuru, pievieno vaniļas cukuru.
  5. Samaisa ar viegli sakultu olu.
  6. Piena masu izkāš caur smalku sietu.
  7. Pudiņu lej karameļu formiņās.
  8. Formiņas aizver ar foliju.
  9. Pannā ieklāj marli vai papīra dvieli, lej ūdeni un novieto pudiņu karstā ūdens peldē 25 minūtes.
  10. Gatavo pudiņu atdzesē 1,5-2 stundas.
  11. Pasniedz, formiņu apgriež otrādi, tādā veidā karameļu mērce izplūst un pārklāj pudiņu.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes