Sastāvdaļas
- 1 ola
- 1 ēdamkarote piena
- 1 tējkarote kartupeļu cietes
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Caur sietu izsijātu kartupeļu cieti, uzmanīgi, samaisa ar pienu.
- Ar putojamo slotiņu vai dakšiņu sakuļ olu.
- Pievieno piena maisījumu, sāli, kārtīgi samaisa.
- Ar sviestu vai eļļu ietauko nelielu pannu, uzkarsē uz lielas uguns.
- Olu maisījumu lej pannā, pannu pagroza, lai maisījums izplūstu vienmērīgi.
- Cep uz vidēji stipras uguns, kamēr omletes apakša ir kļuvusi sarkanīga, apgriež otrādi un turpina cept vēl 1-2 minūtes.
- Omleti izņem no pannas un satin cieši ruletē.
- Ar asu nazi, ruleti sagriež strēmelēs.
- Atdzisušu omleti var sagriezt plānākās strēmelēs, karstu omleti griežot, strēmeles būs biezākas.
- Olu makaronus pasniedz, aplietus ar karstu buljonu, pārkaisītus ar sīki sakapātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!