Olu makaroni 5 minūtēs

Olu makaroni 5 minūtēs Foto: Olu makaroni 5 minūtēs

Sastāvdaļas

  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote piena
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Caur sietu izsijātu kartupeļu cieti, uzmanīgi, samaisa ar pienu.
  2. Ar putojamo slotiņu vai dakšiņu sakuļ olu.
  3. Pievieno piena maisījumu, sāli, kārtīgi samaisa.
  4. Ar sviestu vai eļļu ietauko nelielu pannu, uzkarsē uz lielas uguns.
  5. Olu maisījumu lej pannā, pannu pagroza, lai maisījums izplūstu vienmērīgi.
  6. Cep uz vidēji stipras uguns, kamēr omletes apakša ir kļuvusi sarkanīga, apgriež otrādi un turpina cept vēl 1-2 minūtes.
  7. Omleti izņem no pannas un satin cieši ruletē.
  8. Ar asu nazi, ruleti sagriež strēmelēs.
  9. Atdzisušu omleti var sagriezt plānākās strēmelēs, karstu omleti griežot, strēmeles būs biezākas.
  10. Olu makaronus pasniedz, aplietus ar karstu buljonu, pārkaisītus ar sīki sakapātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes