Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g „Selgas” cepumu
- 50 g sviesta
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 3 ēdamkarotes piena
Suflē:
- 300 g biezpiena
- 1/4 glāzes pūdercukura
- 100 g tumšās šokolādes
- 10 g vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote želatīna
- 200 ml saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes „Baileys” liķiera
Pagatavošana
- 21 cm lielas kūkas formas pamatni pārklāj ar cepamo papīru un viegli ietauko to.
- Cepumus sasmalcina, pievieno kakao pulveri, izkausētu sviestu un pienu.
- Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā. Rūpīgi piespiež to pie formas pamatnes, izlīdzina.
- Kūkas formu ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
- Suflē: Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un ūdens peldē izkausē.
- Nedaudz atdzesē un pievieno pūdercukuru, biezpienu, vaniļas cukuru un liķieri.
- Visu ar elektrisko putotāju saputo viendabīgā masā.
- Atsevišķā trauciņā saputo saldo krējumu.
- Želatīnu pārlej ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens un atstāj uzbriest. Pēc tam ūdens peldē izkausē.
- Kad želatīns izkusis, ar šauru strūklu un nepārtrautki maisot, pievieno to biezpiena masai.
- Tad pievieno putukrējumu un visu rūpīgi saputo.
- Izņem kūkas formu no ledusskapja un pārklāj cepumu kārtu ar suflē.
- Nolīdzina kūkas virsmu un ievieto to atkal ledusskapī uz 10 - 12 stundām.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri vai ko citu pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!