Sastāvdaļas
- 230 ml saldā krējuma
- 1 paciņa želatīna
- 2 glāzes verdoša ūdens
- 180 g aveņu želejas pulveris
- 1/2 glāze piena
- 1/2 glāze cukura
- 230 ml skābā krējuma
Pagatavošana
- Nelielā katliņā sajauc želatīnu ar pienu un liek karsēties vidējā siltumā, nepārtraukti maisot.
- Nedrīkst uzvārīt! Noņem no karstuma un atdzesē.
- Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo saldo un skābo krējumu, cukuru.
- Pakāpeniski masai pievieno piena un želatīna masu, rūpīgi samaisa.
- Stiklā bļodā, kas viegli ieziesta ar sviestu, ieklāj pusi no krējuma masas.
- Otrai pusei krēma pievieno nedaudz krāsvielas (dabīgās - sārtās ogas) un pārklāj pār baltā krēma slāni.
- Ievieto bļodu ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Izšķīdina aveņu žleju verdošā ūdenī un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Tad vienmērīgi to pārlej pār krēma virsmu un ievieto ledusskapī līdz želeja pilnībā sastingusi.
- Dekorē pēc pašu gaumes un var pasniegt ar svaigām/saldētām avenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!