Sastāvdaļas
Mīklai:
- 350 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- naža gals sāls
- 150 g kausēta margarīna
- dažas karotes auksta ūdens
Pildījumam:
- 500 g melleņu
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 glāze cukura
- 2 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
- Miltus, sāli, cepamo pulveri sajauc ar margarīnu, pakāpeniski pielej pa pa vienai ūdeni un iejauc stingu mīklu (mīca tik ilgi, līdz mīkla vairs nelīp pie trauka sieniņām).
- Ātri mīklu izveltnē.
- Ar taukiem ieziež formu, 2/3 piepilda ar mīklu.
- Mīklai virsū liek mellenes un mazliet pārkaisa ar miltiem.
- Virsū uzkaisa cukuru un uzliek nelielus sviesta gabaliņus.
- Pārsedz ar atlikušo mīklu un cep vidēji karstā cepeškrāsnī 30 minūtes.
- Rotā virsu ar svaigām mellenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!