Sastāvdaļas
- 4 olas
- 1 glāze cukura
- 4 glāzes miltu
- 4 ēdamkarotes medus
- 1/2 tējkarotes sodas
Krēmam:
- 1 l skābā krējuma (trekna)
- 2 glāzes pūdercukura
- vanilīns
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru, pakāpeniski pievieno miltus.
- Mīklai pievieno kausētu medu.
- Pievieno dzēstu sodu (sajauc ar etiķi vai citrona sulu) vai arī cepamo pulveri.
- Mīklu samīca, izrullē un izveido biskvītus.
- Var veidot taisnstūra formu. No mīklas sanāca 5 biskvīti.
- Uzsilda krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
- Katru biskvītu cep 6-8 minūtes.
- Biskvītus atdzesē. Uzlej nedaudz konjaku ar ķiršu sīrupu.
Gatavo krēmu:
- Skābo krējumu sakuļ ar pūdercukuru un vanilīnu.
- Katru biskvītu noklāj ar krēmu.
- Kūkas sānus un virsmu apber ar drupačām.
- Var izmantot sadrupinātus cepumus.
- Liek ledusskapī uz 6 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!