Sastāvdaļas
6 kūciņām:
- 95 g miltu
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 80 g cukura
- šķipsniņa vaniļas cukura
- 1 ola
- 1/4 tējkarotes citronskābes
- 70 g sviesta
- 75 g krēmsiera
- 100 g mellenes
Krēmam:
- 150 g krēmsiera
- 80 ml saldā krējuma
- 30 g pūdercukura
- mellenes (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pievieno vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls.
- Tad pievieno olu un krēmsieru, turpina putošanu līdz masa kļūst viendabīga.
- Pakāpeniski pievieno visas sausās sastāvdaļas un mellenes, rūpīgi samaisa.
- Iepilda mīklu 6 kēksu formiņās un cep 15 - 20 minūtes 175°C temperatūrā.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pūdercukuru, pakāpeniski pievieno krēmsieru, ja nepieciešams mellenes.
- Iepilda krēmu konditorejas maisā un dekorē mazās kūciņas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!