Mazās melleņu – siera kūciņas ar saldo krējumu

Mazās melleņu – siera kūciņas ar saldo krējumu Foto: Mazās melleņu – siera kūciņas ar saldo krējumu

Sastāvdaļas

6 kūciņām:

  • 95 g miltu
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 80 g cukura
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 1 ola
  • 1/4 tējkarotes citronskābes
  • 70 g sviesta
  • 75 g krēmsiera
  • 100 g mellenes

Krēmam:

  • 150 g krēmsiera
  • 80 ml saldā krējuma
  • 30 g pūdercukura
  • mellenes (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pievieno vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls.
  2. Tad pievieno olu un krēmsieru, turpina putošanu līdz masa kļūst viendabīga.
  3. Pakāpeniski pievieno visas sausās sastāvdaļas un mellenes, rūpīgi samaisa.
  4. Iepilda mīklu 6 kēksu formiņās un cep 15 - 20 minūtes 175°C temperatūrā.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pūdercukuru, pakāpeniski pievieno krēmsieru, ja nepieciešams mellenes.
  6. Iepilda krēmu konditorejas maisā un dekorē mazās kūciņas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes