Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 150 g cukura
- 100 ml augu eļļas
- 125 ml piena
- 1/2 ēdamkarotes cepamā pulvera
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 250 g miltu
Mērcei:
- 125 ml piena
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 50 g cukura
- 50 g šokolādes
Piedevām:
- kokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - bļodā sakuļ olas, cukuru, vaniļas cukuru, kuļ, izmantojot mikseri, lielā ātrumā, 3 minūtes.
- Pielej daļu piena, turpina kult ar mikseri lielā ātrumā, 3 minūtes.
- Pielej atlikušo pienu, augu eļļu, pievieno cepamo pulveri, miltus, sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.
- Lej mīklu veidnē, kas izklāta ar ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Gatavu biskvītu mazliet atdzesē, tad apgriež otrādi, noņem cepamo papīru.
- Mērcei - Pienu, cukuru, kakao pulveri, šokolādes gabalus liek katlā, uzvāra.
- Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Atdzisušu biskvītu sagriež 16 gabalos.
- Biskvīta gabalu, no 4 pusēm mērcē pagatavotajā mērcē.
- Katru biskvīta pusi mērcē patur 15 sekundes vai mazliet ilgāk.
- Mazliet notecina, tad, no 4 pusēm apviļā kokosriekstu skaidiņās.
- Tad biskvītu novieto vertikāli, virsmu mazliet noklāj ar mērci, uzkaisa kokosriekstu skaidiņas.
- Šādi rīkojas ar visiem biskvīta gabaliem, kūciņas gatavas!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!