Maiga, mutē kūstoša kūciņa

Maiga, mutē kūstoša kūciņa Foto: Maiga, mutē kūstoša kūciņa

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 3 olas
  • 150 g cukura
  • 100 ml augu eļļas
  • 125 ml piena
  • 1/2 ēdamkarotes cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 250 g miltu
Mērcei:
  • 125 ml piena
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 50 g cukura
  • 50 g šokolādes
Piedevām:
  • kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu - bļodā sakuļ olas, cukuru, vaniļas cukuru, kuļ, izmantojot mikseri, lielā ātrumā, 3 minūtes.
  2. Pielej daļu piena, turpina kult ar mikseri lielā ātrumā, 3 minūtes.
  3. Pielej atlikušo pienu, augu eļļu, pievieno cepamo pulveri, miltus, sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.
  4. Lej mīklu veidnē, kas izklāta ar ietaukotu cepamo papīru.
  5. Cep 180°C temperatūrā, 30 minūtes.
  6. Gatavu biskvītu mazliet atdzesē, tad apgriež otrādi, noņem cepamo papīru.
  7. Mērcei - Pienu, cukuru, kakao pulveri, šokolādes gabalus liek katlā, uzvāra.
  8. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  9. Atdzisušu biskvītu sagriež 16 gabalos.
  10. Biskvīta gabalu, no 4 pusēm mērcē pagatavotajā mērcē.
  11. Katru biskvīta pusi mērcē patur 15 sekundes vai mazliet ilgāk.
  12. Mazliet notecina, tad, no 4 pusēm apviļā kokosriekstu skaidiņās.
  13. Tad biskvītu novieto vertikāli, virsmu mazliet noklāj ar mērci, uzkaisa kokosriekstu skaidiņas.
  14. Šādi rīkojas ar visiem biskvīta gabaliem, kūciņas gatavas!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes