Magoņu – ābolu torte

Magoņu – ābolu torte Foto: Magoņu – ābolu torte

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 180 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes piena
  • 100 g kartupeļu cietes
  • 100 g miltu
  • 100 g magoņu sēklu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 100 g cukura
  • 3 olas

Biezpiena krēmam:

  • 500 g krēmveidīga biezpiena
  • 250 g Maskarpone siera
  • 50 g cukura
  • citrona miziņa
  • 1/2 citrona sula

Ābolu kārtai:

  • 750 g ābolu
  • 50 g cukura
  • 250 ml ābolu sulas vai ūdens
  • 1 paciņa vaniļas pudiņa
  • 1/2 citrona sula

Pagatavošana

    1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās.
    2. Pievieno cukuru, turpina putot.
    3. Sviestu saputo ar 50 g cukura, turpinot putot pa vienam pievieno olas dzeltenumus.
    4. Olu - sviesta masā iesijā miltus, kartupeļu cieti un cepamo pulveri. Pievieno pienu, puto.
    5. Ja mīkla sanāk ļoti bieza, tad pievieno vēl pienu.
    6. Uzmanīgi pievieno olu baltumus, tos iecilājot mīklā.
    7. 4 ēdamkarotes mīklas sajauc ar magoņu sēklām.
    8. Lielo mīklas daļu liek ar sviestu iesmērētā tortes formā un izlīdzina virsmu.
    9. Uz tās liek mīklas daļu ar magonēm, haotiski, var veidot ar kociņu zīmējumus.
    10. Liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā uz 35 - 40 minūtēm.
    11. Gatavu biskvītu atdzesē.
    12. Lai pagatavotu krēmu, ar blenderi vai mikseri sajauc biezpienu, cukuru, Maskarpone sieru, citrona miziņu un sulu. 
    13. Ābolu kārtai ābolus nomazgā, nomizo, izņem serdes. 
    14. Sagriež tos kubiņos un sajauc ar 200 ml ābolu sulas, cukuru un citrona sulu. Vāra 5 minūtes.
    15. Vaniļas pudiņu izšķīdina atlikušajā ābolu sulā, pievieno āboliem un noved līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
    16. Ābolu pildījumu atdzesē.
    17. Pēc vēlēšanās biskvītu piesūcina ar sīrupu vai liķieri. 
    18. Liek to tortes formā un virsū liek biezpiena krēmu, un krēmam pa virsu - ābolu masu.
    19. Torti liek ledusskapī uz 3 stundām.
    20. Tortes malas var apsmērēt ar džemu vai apkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem vai cepumiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes