Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 250 g kviešu miltu
- 1/2 glāzes ūdens
- 1 tējkarote etiķa
- 1 ola pārziešanai
- 1/2 l putukrējuma
- 1/2 vaniļas pāksts
- 2 ēdamkarotes cukura
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Sagatavoto lapu mīklu izveltnē 2 - 3 cm biezumā un sagriež 2 cm platās un apmēram 20 cm garās strēmelēs.
- Katras strēmeles vienu malu apmēram 1/2 cm platumā pārziež ar pussakultu olas baltumu vai veselu olu un tin spirālveidīgi uz metāla caurulītēm tā, lai katras nākošās kārtas virsējā maliņa apsegtu iepriekšējās kārtas apakšējo - apziesto maliņu.
- Aptītās caurulītes liek guļus uz plātes, pārziež ar pussakultu olu un karstā krāsnī cep spilgti dzeltenas, sausas.
- Izceptas mazliet atdzesē, uzmanīgi noņem no caurulītēm un pilnīgi atdzisušas pilda ar putu krējumu, kuram pie putošanas pielikts cukurs un vaniļa.
- Pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!