Sastāvdaļas
Mīklai:
- 750 g miltus
- 400 g sviesta
- 180 g piena
- 100 g krējuma
- 2 olas
- 1/2 tējkarotes sāls
Krēmam:
- 400 g salds krējums
- 300 g cukura
- 0.6 l piena
- 3 olas
- 80 gr kukurūzas cietes
- paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Gatavojam kā vārīto krēmu, kad krēms gatavs uzlikt pārtikas plēvi kontaktā un ievietot krēmu ledusskapī.
- Pa to laiku saputojam saldo krējumu stingrās putās.
- Ņemam no ledusskapja vārīto krēmu un pievienojam saputotam putukrējumam. Esam uzmanīgi, nepārputojam.
Ļoti garšīgi. Atgādina pakusušu plombīra saldējumu kā bērnībā.
Receptes un foto autore: Vlada Vladlena
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!