Sastāvdaļas
- 7 olas
- 1 glāze miltu
- 6 ēdamkarotes cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
Krēmam:
- 150 g sviesta
- 8 ēdamkarotes iebiezinātā piena
Glazūrai:
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 12 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
- Olu baltumus kuļ, tievā strūklā pieberot 3 ēdamkarotes cukura, kamēr iegūst stingras, gaisīgas putas.
- Atsevišķā lielā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, kamēr cukurs ir izkusis.
- Sakultajiem olu dzeltenumiem pievieno 1/3 sakulto olu baltumu, pieber miltus, mazliet samaisa.
- Pievieno atlikušos sakultos olu baltumus, uzmanīgi samaisa viendabīgu mīklu.
- Pagatavoto mīklu liek konditorejas maisiņā un izspiež veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, apaļus plācenīšus, 6 cm diametrā, atstājot atstarpes starp tiem.
- Cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes, izceptos aplīšus atdzesē.
- Gatavo krēmu - mīkstu sviestu sakuļ, tievā strūklā pielej iebiezināto pienu, sakuļ gaisīgu, spīdīgu masu.
- Krēmu ieziež starp biskvīta aplīšiem.
- Gatavo glazūru - katlā izkausē cukuru, 10 ēdamkarotēs ūdens, sīrupu turpina vārīt uz lēnas uguns, 10 minūtes, mazliet atdzesē.
- Sīrupam pievieno kakao pulveri, kārtīgi samaisa, tad pievieno mīkstu sviestu.
- Vienu kūciņas pusi mērcē glazūrā - apgriež otrādi un ļauj glazūrai sacietēt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!