Kūciņas „Bušē”

Kūciņas „Bušē” Foto: Kūciņas „Bušē”

Sastāvdaļas

  • 7 olas
  • 1 glāze miltu
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
Krēmam:
  • 150 g sviesta
  • 8 ēdamkarotes iebiezinātā piena
Glazūrai:
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 12 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  2. Olu baltumus kuļ, tievā strūklā pieberot 3 ēdamkarotes cukura, kamēr iegūst stingras, gaisīgas putas. 
  3. Atsevišķā lielā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, kamēr cukurs ir izkusis.
  4. Sakultajiem olu dzeltenumiem pievieno 1/3 sakulto olu baltumu, pieber miltus, mazliet samaisa.
  5. Pievieno atlikušos sakultos olu baltumus, uzmanīgi samaisa viendabīgu mīklu.
  6. Pagatavoto mīklu liek konditorejas maisiņā un izspiež veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, apaļus plācenīšus, 6 cm diametrā, atstājot atstarpes starp tiem.
  7. Cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes, izceptos aplīšus atdzesē.
  8. Gatavo krēmu - mīkstu sviestu sakuļ, tievā strūklā pielej iebiezināto pienu, sakuļ gaisīgu, spīdīgu masu. 
  9. Krēmu ieziež starp biskvīta aplīšiem.
  10. Gatavo glazūru - katlā izkausē cukuru, 10 ēdamkarotēs ūdens, sīrupu turpina vārīt uz lēnas uguns, 10 minūtes, mazliet atdzesē.
  11. Sīrupam pievieno kakao pulveri, kārtīgi samaisa, tad pievieno mīkstu sviestu.
  12. Vienu kūciņas pusi mērcē glazūrā - apgriež otrādi un ļauj glazūrai sacietēt.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes