Konservētas tomātu daiviņas

Konservētas tomātu daiviņas Foto: Konservētas tomātu daiviņas

Sastāvdaļas

  • 2 kg tomāti
  • 6 daiviņas ķiploka
  • 6 diļļu ziedi
  • 1.5 ēdamkarotes diļļu sēklu
  • 1/3 glāzes sāls
  • 3 glāzes etiķa
  • 3 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Tomātus nomazgā un sagriež daiviņās.
  2. Saliek katlā-kārtās.
  3. Katru kārtu pārkaisa ar sāli.
  4. Virsū lej 3 glāzes etiķa un 3 glāzes ūdens.
  5. Liek vārīties uz vidējas uguns apmēram uz 10 – 15 minūtēm, kamēr tomāti ir kļuvuši mīksti.
  6. Pēc tam gatavos tomātus uzmanīgi saliek konservēšanai paredzētajās burkās.
  7. Pievieno garšvielas.Virsū uzlej atlikušo marinādi, tā lai nedaudz paliktu brīva vieta.
  8. Tad aizvāko burkas un liek tās sterilizēties uz 7 – 10 minūtēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes