Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 100 g cukura
- 1 paciņā vaniļas cukura
- ½ paciņas cepamā pulvera (apm.15 gr)
- 125 g margarīna
- 1 ola
- 200 g miltu
Pildījumam:
- 1 glāze ķiršu (bez kauliņiem, no kompota)
- 1 paciņa vaniļas pudiņa
- 500 ml ķiršu kompota sulas
Augšai:
- 3 olu dzeltenumi
- 4 ēd. kar. skāba krējuma
- 50 g cukura
- 1 ēdamkarotes miltu
- 3 olu baltumi
Pagatavošana
- No produktiem pamatnei sagatavo mīklu.
- Traukā nokāš ķiršu kompotu. apmēram ½ krūzē sulas iemaisa pudiņa pulveri.
- Apmēram 450 ml sulas ielej katliņā, uzvāra, iemaisa pudiņu. Kad tas sabiezē, ieber atkaulotos ķiršus.
- Apaļā formā ieklāj cepamo papīru pamatnei, visu pannu iesmērē ar sviestu.
- Ieklāj mīklu, maliņas pāris centimetrus uzspiež uz augšu.
- Ielej ķiršu masu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 190°C temperatūrā apmēram 35 minūtes.
- Kūkas augšai - 1 traukā olu baltumus saputo stingrās putās.
- Otrā traukā sajauc pārējās sastāvdaļas - olu dzeltenumus, cukuru, skābu krējumu – saputo pāris minūtes ar mikseri.
- Iesijā 1 karoti miltus, samaisa. Uzmanīgi iecilā olu baltumu putas šajā masā.
- Nemaisīt. Nevajag censties izjaukt olu baltumus. (Tējkarotes lieluma baltumu kunkulīšus jāatstāj.)
- Šo pildījumu uzlej uz karstās ķiršu masas un atkal 175 grādos cep vēl 15 minūtes. (Izslēdzu krāsni, vēl 5 min. paturēju cepeškrāsnī.)
- Pasniedz atdzisušu, jo siltai kūkai vēl nav sacietējusi tā ķiršu masa.
Receptes autore: Jolanta Rotkāja
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!