Ķiršu kūka

Ķiršu kūka Foto: Ķiršu kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 100 g cukura
  • 1 paciņā vaniļas cukura
  • ½ paciņas cepamā pulvera (apm.15 gr)
  • 125 g margarīna
  • 1 ola
  • 200 g miltu

Pildījumam:

  • 1 glāze ķiršu (bez kauliņiem, no kompota)
  • 1 paciņa vaniļas pudiņa
  • 500 ml ķiršu kompota sulas

Augšai:

  • 3 olu dzeltenumi
  • 4 ēd. kar. skāba krējuma
  • 50 g cukura
  • 1 ēdamkarotes miltu
  • 3 olu baltumi

Pagatavošana

  1. No produktiem pamatnei sagatavo mīklu.
  2. Traukā nokāš ķiršu kompotu. apmēram ½ krūzē sulas iemaisa pudiņa pulveri.
  3. Apmēram 450 ml sulas ielej katliņā, uzvāra, iemaisa pudiņu. Kad tas sabiezē, ieber atkaulotos ķiršus.
  4. Apaļā formā ieklāj cepamo papīru pamatnei, visu pannu iesmērē ar sviestu.
  5. Ieklāj mīklu, maliņas pāris centimetrus uzspiež uz augšu.
  6. Ielej ķiršu masu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 190°C temperatūrā  apmēram 35 minūtes.
  7. Kūkas augšai - 1 traukā olu baltumus saputo stingrās putās.
  8. Otrā traukā sajauc pārējās sastāvdaļas - olu dzeltenumus, cukuru, skābu krējumu – saputo pāris minūtes ar mikseri.
  9. Iesijā 1 karoti miltus, samaisa. Uzmanīgi iecilā olu baltumu putas šajā masā.
  10. Nemaisīt. Nevajag censties izjaukt olu baltumus. (Tējkarotes lieluma baltumu kunkulīšus jāatstāj.)
  11. Šo pildījumu uzlej uz karstās ķiršu masas un atkal 175 grādos cep vēl 15 minūtes. (Izslēdzu krāsni, vēl 5 min. paturēju cepeškrāsnī.)
  12. Pasniedz atdzisušu, jo siltai kūkai vēl nav sacietējusi tā ķiršu masa.

Receptes autore: Jolanta Rotkāja

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes