Ķirbju plānās vafeles

Ķirbju plānās vafeles Foto: Ķirbju plānās vafeles

Sastāvdaļas

  • 300 g ķirbju biezenis
  • 80 g ūdens
  • 50 g sviests
  • 25 g eļļas
  • 80 g cukurs
  • 1 tēj.k vaniļas cukurs
  • šķipsniņa sāls
  • 20 g kukurūzas vai kartupeļu ciete
  • 170 g milti

Pagatavošana

  1. Ķirbju biezenim pievieno klāt ūdeni, izkausētu sviestu, eļļu, cukuru, sāli un vaniļas cukuru. Visu labi izmaisa līdz viendabīgai masai.
  2. Tad pievieno cieti un miltus. Atkal visu labi izmaisa līdz viendabīgai masai. Jāsanāk ļoti bieza krējuma konsistencei.
  3. Cep iepriekš uzkarsētā vafeļu pannā līdz gatavībai.

Piezīmes:
1. Cukuru var koriģēt pēc garšas. Atkarīgs no tā, cik salds ir ķirbis.
2. Miltu daudzumu var koriģēt. Izcep pirmo vafeli un skatās vai apmierina. Ja par maz miltu, pievieno vairāk, un otrādi, ja par daudz, pievieno mazliet ūdeni.
3. Ķirbju biezeņa pagatavošana. Sagriež ķirbi mazos kubiņos (apmēram 270 grami) pievieno 80 g ūdens un sautē kamēr kļūst mīksts. Sablendē līdz viendabīgai masai.

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes