Sastāvdaļas
- 1 litrs ūdens
- 1 kg attīrīts ķirbis no mizas un sēklām
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 1 neliels sīpols
- 1 ēd.k svaiga ingvera
- 1 apelsīns
- 50 g sviests
- 1 ēd.k olīveļļas
- lobītas un grauzdētas ķirbja sēklas
- krējums
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Ķirbi sagriež nelielos kubiņos un liek cepampannā kopā ar ķiplokiem. Aplej ar nelielu eļļas daudzumu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 220° apmēram 25-30 minūtes.
- Pa to laiku sasmalcina vai sarīvē ingveru. Sagriež smalki sīpolu.
- Tajā pašā katliņā, kur būs zupa, lej nedaudz eļļas un pievieno sviestu. Apcep sīpolu kamēr tas kļūst caurspīdīgs, tad pievieno sasmalcinātu ingveru un turpina cept vēl kādu minūti.
- Kad sīpols ar ingveru ir apcepušies, pievieno ķirbi kopā ar ķiploku. Pievieno ūdeni, sāli, piparus pēc garšas un sautē kādas 15 minūtes.
- Beigās visu sablendē un pievieno izspiesta apelsīna sulu.
- Pasniedz ar grauzdētām ķirbju sēklām un krējumu. Kā arī siltu grauzdētu maizīti ar zaļumu sviestu. Asāku ēdienu cienītājiem, papildus var pievienot čili pārslas.
Recepti piedāvā un iesaka: Aina Pitrāne
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!