Ķirbju krēmzupa

Ķirbju krēmzupa Foto: Ķirbju krēmzupa

Sastāvdaļas

  • 1 litrs ūdens
  • 1 kg attīrīts ķirbis no mizas un sēklām
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels sīpols
  • 1 ēd.k svaiga ingvera
  • 1 apelsīns
  • 50 g sviests
  • 1 ēd.k olīveļļas
  • lobītas un grauzdētas ķirbja sēklas
  • krējums
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Ķirbi sagriež nelielos kubiņos un liek cepampannā kopā ar ķiplokiem. Aplej ar nelielu eļļas daudzumu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 220° apmēram 25-30 minūtes.
  2. Pa to laiku sasmalcina vai sarīvē ingveru. Sagriež smalki sīpolu.
  3. Tajā pašā katliņā, kur būs zupa, lej nedaudz eļļas un pievieno sviestu. Apcep sīpolu kamēr tas kļūst caurspīdīgs, tad pievieno sasmalcinātu ingveru un turpina cept vēl kādu minūti.
  4. Kad sīpols ar ingveru ir apcepušies, pievieno ķirbi kopā ar ķiploku. Pievieno ūdeni, sāli, piparus pēc garšas un sautē kādas 15 minūtes.
  5. Beigās visu sablendē un pievieno izspiesta apelsīna sulu.
  6. Pasniedz ar grauzdētām ķirbju sēklām un krējumu. Kā arī siltu grauzdētu maizīti ar zaļumu sviestu. Asāku ēdienu cienītājiem, papildus var pievienot čili pārslas.

Recepti piedāvā un iesaka: Aina Pitrāne

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes