Sastāvdaļas
- 2 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze kefīra
- 125 g sviesta
- 1/2 glāzes žāvētu aprikožu
- 1/2 tējkarotes mandarīna miziņu
- 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
- 1,5 glāzes miltu
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Sviestu izkausē, atdzesē.
- Olas sakuļ ar cukuru stingrās putās.
- Pievieno atdzesēto sviestu, kefīru, sodu - visu samaisa.
- Pievieno mandarīna miziņas, mazos gabaliņos sagrieztas žāvētās aprikozes un izsijātus miltus, samīca mīklu.
- Mazo kēksu veidnītes ieziež ar augu eļļu, iepilda mīklu 2/3.
- Cep 200°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
- Kēksu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
- Gatavus kēksus pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!