Kēksi „Ziemas eņģelis”

Kēksi „Ziemas eņģelis” Foto: Kēksi „Ziemas eņģelis”

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze kefīra
  • 125 g sviesta
  • 1/2 glāzes žāvētu aprikožu
  • 1/2 tējkarotes mandarīna miziņu
  • 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
  • 1,5 glāzes miltu
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Sviestu izkausē, atdzesē.
  2. Olas sakuļ ar cukuru stingrās putās.
  3. Pievieno atdzesēto sviestu, kefīru, sodu - visu samaisa.
  4. Pievieno mandarīna miziņas, mazos gabaliņos sagrieztas žāvētās aprikozes un izsijātus miltus, samīca mīklu.
  5. Mazo kēksu veidnītes ieziež ar augu eļļu, iepilda mīklu 2/3.
  6. Cep 200°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
  7. Kēksu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
  8. Gatavus kēksus pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes