Kartupeļu un riekstu cepumi

Kartupeļu un riekstu cepumi Foto: Kartupeļu un riekstu cepumi

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes vārītu kartupeļu masas
  • 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 olas
  • 1 glāze sakapātu vai maltu riekstu
  • taukvielas
  • pūdercukurs
  • 4 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ, pieliek izkausētu sviestu, kartupeļu masu,riekstus un cukuru.
  2. Ar karoti sakarsētos taukos liek nelielus cepumus.
  3. Apgrozot cep spilgti dzeltenus.
  4. Cepumus izņem ar karoti, liek uz sieta notecēties, pasniedzot kārto uz papīra salvetes, pārkaisa ar pūdercukuru.

Piezīme: Gatavojot cepumiem masu bez cukura, bet ar sāls piedevu iegūsim sāļos riekstu cepumus. Sāļos var pasniegt pie buljona, biezeņzupām, alus un, protams, arī tējas un kafijas galdā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes