Sastāvdaļas
- 7 lieli kartupeļi
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes skāba krējuma
- 200 g kūpināta bekona
- 100 - 120 g cieta siera
- 1 neliels sīpols
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Nomazgā kartupeļus un izvāra gandrīz gatavus. Sāli pievieno pēc garšas.
- Bekonu sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu smalki sakapā.
- Sīpolus un bekonu viegli apcep, apmēram 3 - 4 minūtes.
- Sieru sarīvē uz rupjas rīves.
- Atdzisušus kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves.
- Sajauc kartupeļus, olas, krējumu un 1/3 daļu siera.
- Cepamo formu iesmērē ar sviestu. Ja ir silikona forma, nevajag sviestu.
- Formā liek 1/2 kartupeļu masas.
- Uz tās klāj bekona - sīpolu kārtu, sajauktu ar sieru.
- Tad liek otru kartupeļu kārtu.
- Liek cepeškrāsnī un cep ~ 180°C temperatūrā apmēram 40 minūtes.
- Sacepuma maliņām jākļūst brūnām. Ja ir silikona forma, tad maliņas sāk atdalīties no formas.
- Pasniedz sagrieztu porciju gabaliņos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!