Kartupeļu sacepums ar bekonu

Kartupeļu sacepums ar bekonu Foto: Kartupeļu sacepums ar bekonu

Sastāvdaļas

  • 7 lieli kartupeļi
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 200 g kūpināta bekona
  • 100 - 120 g cieta siera
  • 1 neliels sīpols
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Nomazgā kartupeļus un izvāra gandrīz gatavus. Sāli pievieno pēc garšas.
  2. Bekonu sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu smalki sakapā.
  3. Sīpolus un bekonu viegli apcep, apmēram 3 - 4 minūtes.
  4. Sieru sarīvē uz rupjas rīves.
  5. Atdzisušus kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves.
  6. Sajauc kartupeļus, olas, krējumu un 1/3 daļu siera.
  7. Cepamo formu iesmērē ar sviestu. Ja ir silikona forma, nevajag sviestu.
  8. Formā liek 1/2 kartupeļu masas.
  9. Uz tās klāj bekona - sīpolu kārtu, sajauktu ar sieru.
  10. Tad liek otru kartupeļu kārtu.
  11. Liek cepeškrāsnī un cep ~ 180°C temperatūrā apmēram 40 minūtes.
  12. Sacepuma maliņām jākļūst brūnām. Ja ir silikona forma, tad maliņas sāk atdalīties no formas.
  13. Pasniedz sagrieztu porciju gabaliņos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes