Sastāvdaļas
- 200 g zaļu kartupeļu
- 1 tējkarote sāls
- 100 g mannas putraimu
- 1 šķēlīte baltmaizes
- 1 ēdamkarote margarīna
- ½ l piena
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sarīvē, liek uz salvetes un nospiež šķidrumu.
- Sauso, sarīvēto kartupeļu masu liek bļodiņā, izmaisa un uzber sāli.
- Šķēlīti baltmaizes sagriež kubveida gabaliņos un apcep taukos.
- Uzvārītā pienā izvāra mannas putraimus, ko pēc tam ātri samaisa ar kartupeļu masu.
- Rokas iemērc aukstā ūdenī un mīca šo masu tik ilgi, līdz tā nelīp pie trauka sienam.
- Pēc tam rokas atkal iemērc aukstā ūdenī, lai vieglā varētu pagatavot klimpas, kuras piepilda ar apcepto baltmaizi.
- Klimpas vārā ūdenī, kam piebērts sāls, 15 - 20 minūtes.
Klimpas var pasniegt ar jebkuru cepeti un ar jebkuru mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!