Kartupeļu klimpas

Kartupeļu klimpas Foto: Kartupeļu klimpas

Sastāvdaļas

  • 200 g zaļu kartupeļu
  • 1 tējkarote sāls
  • 100 g mannas putraimu
  • 1 šķēlīte baltmaizes
  • 1 ēdamkarote margarīna
  • ½ l piena

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sarīvē, liek uz salvetes un nospiež šķidrumu.
  2. Sauso, sarīvēto kartupeļu masu liek bļodiņā, izmaisa un uzber sāli.
  3. Šķēlīti baltmaizes sagriež kubveida gabaliņos un apcep taukos.
  4. Uzvārītā pienā izvāra mannas putraimus, ko pēc tam ātri samaisa ar kartupeļu masu.
  5. Rokas iemērc aukstā ūdenī un mīca šo masu tik ilgi, līdz tā nelīp pie trauka sienam.
  6. Pēc tam rokas atkal iemērc aukstā ūdenī, lai vieglā varētu pagatavot klimpas, kuras piepilda ar apcepto baltmaizi.
  7. Klimpas vārā ūdenī, kam piebērts sāls, 15 - 20 minūtes.

Klimpas var pasniegt ar jebkuru cepeti un ar jebkuru mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes