Kafijas sīrups tortēm un kūkām

Kafijas sīrups tortēm un kūkām Foto: Kafijas sīrups tortēm un kūkām

Sastāvdaļas

  • 4 tases cukura
  • 1 tase ūdens
  • 2 tējkarotes kafijas pupiņu
  • 180 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Cukura sīrups: Nelielā katliņā vāra 1 tasi ūdens un cukuru apmēram 5 minūtes. Tad novieto atdzist.
  2. Kafijas pupiņas sasmalcina kafijas dzirnaviņās un ar 180 ml ūdens vāra atsevišķā nelielā katliņā līdz parādās putas.
  3. Tad noņem katliņu no karstuma un gaida, kad putas nosēdīsies, un atkal liek vārīties.
  4. Kad atkal parādās putas, noņem katliņu no karstuma un pēc 5 minūtēm pievieno to cukura sīrupam.
  5. Rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  6. Šo sīrupu var izmantot tortēm un kūkām, kā arī svaigi ceptu biskvītu un citu konditorejas produktu piesūcināšanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes