Sastāvdaļas
- 4 tases cukura
- 1 tase ūdens
- 2 tējkarotes kafijas pupiņu
- 180 ml ūdens
Pagatavošana
- Cukura sīrups: Nelielā katliņā vāra 1 tasi ūdens un cukuru apmēram 5 minūtes. Tad novieto atdzist.
- Kafijas pupiņas sasmalcina kafijas dzirnaviņās un ar 180 ml ūdens vāra atsevišķā nelielā katliņā līdz parādās putas.
- Tad noņem katliņu no karstuma un gaida, kad putas nosēdīsies, un atkal liek vārīties.
- Kad atkal parādās putas, noņem katliņu no karstuma un pēc 5 minūtēm pievieno to cukura sīrupam.
- Rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Šo sīrupu var izmantot tortēm un kūkām, kā arī svaigi ceptu biskvītu un citu konditorejas produktu piesūcināšanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!