Kafijas Panna cotta

Kafijas Panna cotta Foto: Kafijas Panna cotta

Sastāvdaļas

  • 150 ml piena
  • 180 ml skābā krējuma 15% tauku
  • 4 tējkarotes cukura
  • 2 tējkarotes šķīstošās kafijas dzēriena
  • 1 olas dzeltenums
  • 20 g želatīna
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Želatīnu aplej ar 1 ēdamkaroti ūdens un atstāj uzbriest.
  2. Pienu lej katliņā, pielej kafiju, uzvāra, noņem no uguns.
  3. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, izmantojot putojamo slotiņu un pievieno karstajam pienam.
  4. Piena-olu maisījumu liek uz lēnas uguns, karsē, pastāvīgi maisot, (bet neuzvāra!), kamēr masa sabiezē.
  5. Noņem no uguns un iemaisa tajā uzbriedināto želatīnu, atdzesē.
  6. Atdzisušajā želatīna masā liek skābo krējumu, kārtīgi samaisa.
  7. Maisījumu lej deserta trauciņos vai veidnītēs un liek ledusskapī uz 5 stundām.
  8. Lai desertu būtu vieglāk izņemt no veidnītēm, tās uz 1/2 minūti liek karstā ūdenī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes