Sastāvdaļas
- 150 ml piena
- 180 ml skābā krējuma 15% tauku
- 4 tējkarotes cukura
- 2 tējkarotes šķīstošās kafijas dzēriena
- 1 olas dzeltenums
- 20 g želatīna
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Želatīnu aplej ar 1 ēdamkaroti ūdens un atstāj uzbriest.
- Pienu lej katliņā, pielej kafiju, uzvāra, noņem no uguns.
- Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, izmantojot putojamo slotiņu un pievieno karstajam pienam.
- Piena-olu maisījumu liek uz lēnas uguns, karsē, pastāvīgi maisot, (bet neuzvāra!), kamēr masa sabiezē.
- Noņem no uguns un iemaisa tajā uzbriedināto želatīnu, atdzesē.
- Atdzisušajā želatīna masā liek skābo krējumu, kārtīgi samaisa.
- Maisījumu lej deserta trauciņos vai veidnītēs un liek ledusskapī uz 5 stundām.
- Lai desertu būtu vieglāk izņemt no veidnītēm, tās uz 1/2 minūti liek karstā ūdenī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!