Sastāvdaļas
- 400 g medus
- 100 g cukura
- 100 g sviesta
- 2 deserta karotes dzēstas sodas (dzēsta ar citronskābi)
- 4 lauku olas
- 3 glāzes miltu
Pildījumam:
- 1 l krējuma (25 - 30 %)
- 2 ēdamkarotes medus
Dekorēšanai:
- marmelāde
- svaigas un/ vai saldētas ogas
- rieksti
Pagatavošana
- Medu, cukuru un sviestu kausē karstā peldē.
- Kad cukurs izkusis, liek klāt sodu, olas un miltus. Cukuram jāizkust, citādi mīkla cepot lips klāt pie veidnes pamatnes. Mīklas konsistence ir gandrīz tikpat šķidra kā pankūkām.
- No šī daudzuma iznāk četras 24 cm diametra mīklas kārtas.
- Krēmam vismaz 25% treknu krējumu (liesāks nesaputosies un līs) kopā ar medu mikserī sakuļ putās.
- Virsējo mīklas kārtu virs putotā krējuma dekorē ar marmelādes gabaliņiem, ogām riekstiem un ko sirds kārojas.
Medovik ir bijušās Padomju Savienības valstīs populāra kārtu kūka. Identifikācijas sastāvdaļas ir medus un smetana vai iebiezinātais piens. Izcila medus kūka, ko celt galdā ģimenes svētkos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!