Gurķu konservēšana recepte

Gurķu konservēšana ziemai pēc vecmāmiņas receptes Foto: Gurķu konservēšana

Sastāvdaļas

  • gurķi (cik ietilpst viena litra burkā)
  • 4 melnie piparu graudiņi uz litra burku
  • 1 pušķis zaļumi (dilles, mārrutku lapa, 3 - 4 jāņogu lapas)
  • 2 lauru lapas
  • 2 - 3 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes sāls
  • 3 tējkarotes cukura
  • asie sarkanie pipari (pēc izvēles, ja garšo asi gurķi)
  • 50 g 6% vīnogu etiķa

Pagatavošana

  1. Nomazgājiet gurķus un atstājiet 2 stundas aukstā ūdenī.
  2. Burkas apakšā liekam ķiplokus, piparu graudus, zaļumus, lauru lapu, 2 asos piparus.
  3. Pievieno sāli un cukuru
  4. Cieši liekam gurķus burkās.
  5. Aizveriet vākus un ielieciet burkas aukstā ūdenī. Katliņu liek uz uguns un pēc vārīšanas 15-20 minūtes sterilizē. Atkarībā no gurķu lieluma.
  6. Tajā pašā laikā liek vārīties ūdeni, pievieno etiķi.
  7. Aplejiet gurķus ar verdošu ūdeni. Vākojam burkas ciet. Pēc tam burku nedaudz jāsakrata, lai cukurs un sāls izšķīst. Liekam zem segas uz leju ar vāku uz dienu vai līdz atdziest.

Tas arī viss! Labu apetīti, izmēģiniet, nenožēlosiet. Vienmēr garšīgi un kraukšķīgi!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes