Sastāvdaļas
- 300-400 g gaļas
- 1 glāze griķu
- 1 sīpols
- 1 vidēja lieluma burkāns
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 lauru lapa
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, mazliet apcep pannā, sakarsētā augu eļļā.
- Pielej mazliet ūdens, pievieno lauru lapu un sautē gaļu, pannai uzliekot vāku, uz mazas uguns, kamēr gatavs.
- Griķus pārlej ar verdošu ūdeni, patur 5 minūtes, tad ūdeni nolej.
- Atsevišķi apcep sakapātu sīpolu un sarīvētu burkānu, pievieno gaļai.
- Pievieno sakapātu ķiploku, sāli, piparus, griķus.
- Pielej karstu ūdeni tik daudz, lai griķi būtu pārklāti pirksta biezumā, uzvāra.
- Tad pannai uzliek vāku, sautē uz lēnas uguns tik ilgi, kamēr viss šķidrums uzsūcas un griķi kļūst mīksti.
- Tad uguni izslēdz, ja vēlas, var pievienot gabaliņu sviesta un samaisīt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!