Griķi tirgoņu gaumē

Griķi tirgoņu gaumē Foto: Griķi tirgoņu gaumē

Sastāvdaļas

  • 300-400 g gaļas
  • 1 glāze griķu
  • 1 sīpols
  • 1 vidēja lieluma burkāns
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 lauru lapa
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, mazliet apcep pannā, sakarsētā augu eļļā.
  2. Pielej mazliet ūdens, pievieno lauru lapu un sautē gaļu, pannai uzliekot vāku, uz mazas uguns, kamēr gatavs.
  3. Griķus pārlej ar verdošu ūdeni, patur 5 minūtes, tad ūdeni nolej.
  4. Atsevišķi apcep sakapātu sīpolu un sarīvētu burkānu, pievieno gaļai.
  5. Pievieno sakapātu ķiploku, sāli, piparus, griķus.
  6. Pielej karstu ūdeni tik daudz, lai griķi būtu pārklāti pirksta biezumā, uzvāra.
  7. Tad pannai uzliek vāku, sautē uz lēnas uguns tik ilgi, kamēr viss šķidrums uzsūcas un griķi kļūst mīksti.
  8. Tad uguni izslēdz, ja vēlas, var pievienot gabaliņu sviesta un samaisīt.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes