Sastāvdaļas
- 1 tase griķu
- 5-6 lieli šampinjoni
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/2 maza čili pipara
- sojas mērce
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 2 tējkarotes citronu sulas
- šķipsniņa kardamona sēklu
- dažas svaigas piparmētras lapiņas
- sāls
Pagatavošana
- Griķus pārlej ar 2 tasēm ūdens, katlam uzliek vāku un liek uz lielas uguns.
- Sīki sakapā sīpolu.
- Kad ūdens katlā sāk vārīties, pieber mazliet sāls, samazina uguni,katlam uzliek vāku un vāra griķus, kamēr gatavi.
- Šampinjonus noskalo un sagriež šķēlītēs.
- Sakarsētā pannā lej augu eļļu, pievieno kardamona sēklas, sakapātu ķiploku un čili piparu, sīpolu, šampinjonus, citronu sulu, 2 ēdamkarotes sojas mērces.
- Visu cep, uz nelielas uguns, 2-3 minūtes.
- Pievieno griķus, vēl mazliet sojas mērces, samaisa, rotā ar piparmētru lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!