Sastāvdaļas
- 2 l dārzeņu buljona
- 2 bietes
- 4 kartupeļi
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 300 g kāpostu
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 lauru lapas
- eļļa
Pagatavošana
- Bietes un burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu smalki sakapā.
- Cepiet dārzeņus uz pannas, līdz tie ir mīksti.
- Kāpostus smalki sarīvē, kartupeļus sagriež kubiņos.
- Vārošajam buljonam pievieno kāpostus, bet pēc pāris minūtēm - burkānus.
- Vāra 15 minūtes, tad pievieno apceptās bietes, burkānus, sīpolus, ķiplokus un tomātu pastu.
- Sāli un piparus pievieno pēc garšas, vāra vēl 10 minūtes.
- Pievienojiet svaigus garšaugus un ļaujiet borščam 10 minūtes nostāvēties-ievilkties zem aizvērta vāka.
Gavēņa borščs ir lieliska alternatīva tradicionālajam.