Gaspačo tomātu zupa

Sastāvdaļas

  • 1 l tomātu sulas
  • 3 tomāti
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 3 gurķi
  • 1 paprika
  • 75 ml olīveļļas
  • 1 ēdamkarote vīnoga etiķa 6%
  • 3 kaltētas maizes gabaliņi
  • 1/2 sīpola
  • grauzdiņi

Pagatavošana

  1. Baltmaizi sagriež kubiņos.
  2. Sacep maizes grauzdiņu kubiņus cepeškrāsnī 185°C temperatūrā 5-8 minūtes.
  3. Gurķi nomizo, papriku, sagriež.
  4. Atlikušos dārzeņus sagriež kubiņos.
  5. Uzvāra ūdeni, tomātu blanšēšanai.
  6. Tomātiem iegriež krusteniski mizu, liek bļodā un aplej ar verdošu ūdeni. Noskalo aukstā ūdenī.
  7. Novelk tomātiem mizu ,sagriež un izņem seklas, tomātus liek blenderī kopā ar papriku, gurķi, ķiploku, sāli, kaltēto maizi, vīnogu etiķi, tomātu sulu un olīveļļu.
  8. Visu sablenderē. Ja nepieciešams beigās zupai pēc garšas var pievieno etiķi, sāli, melnos piparus un čili aso mērci. 
  9. Pasniedzot pa virsu liek karoti grauzdiņu un sagrieztos tomātus ar gurķiem. Gatavošanas laiks 20 minūtes 4 porcijām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes