Sastāvdaļas
- saldētas dzērvenes - 150 g
- pūdercukurs - 2 ēd.k. l.
- cukurs - 1 ēd.k. l.
- sausais vermuts – 160 ml
- piparmētru lapas dekorēšanai
- degvīns - 80 ml
Pagatavošana
- Dzērvenes atkausē istabas temperatūrā. Noskalo, liek katliņā un samīca ar piestu. Pievieno cukuru, ielej 400 ml ūdens un uzvāra. Noņem no uguns un ļauj atdzist. Izkāš vārījumu. Augstās glāzēs ieber 1 ēdamk. l. pūdercukurs.
- Pievieno dzērveņu vārījumu, vermutu un degvīnu.
- Kārtīgi samaisa un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Pirms pasniegšanas lej glāzēs un dekorē ar piparmētru zariņiem.
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!