Sastāvdaļas
- 2 lieli kartupeļi
- 2 lielas pastinaka saknes
- 6 ēdamkarotes augu eļļas
- malti baltie pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Nomizotus kartupeļus un pastinaka saknes sagriež ļoti plānās šķēlītēs.
- Dārzeņus liek dziļā bļodā, uzlej eļļu, samaisa, tā, lai visi dārzeņi būtu pārklāti ar eļļu, uzber sāli, piparus, samaisa.
- Dārzeņus liek veidnē, cep 200 °C temperatūrā,13-15 minūtes, kamēr čipsi kļūst zeltaini.
- Veidni izņem no krāsns, vēlreiz uzber mazliet sāli un piparus.
- Čipsus liek uz restītēm atdzesēt.
- Pasniedz atsevišķi ar mērci, vai ar skābo krējumu un zivīm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!