Cepti kartupeļi šveiciešu gaumē

Cepti kartupeļi šveiciešu gaumē Foto: Cepti kartupeļi šveiciešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g ar mizu vārītu kartupeļu
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • sāls

Pagatavošana

  1. Dienu iepriekš kartupeļus ar visu mizu novāra un nomizo.
  2. Nākošajā dienā vārītos kartupeļus uz speciālas rīves sarīvē rupjās skaidās.
  3. Pannā uzkarsē pusi sviesta, pieliek kartupeļus un cep, kamēr apakša kļuvusi gaiši brūna.
  4. No virspuses kartupeļu masu vairākas reizes piespiež, lai tā sakristos, un kartupeļi turētos kopā.
  5. Kad kartupeļi no vienas puses apcepušies, "pankūku" uzslidina uz lēzena šķīvja.
  6. Pannā uzkarsē atlikušo sviestu un apcep "pankūku" no otras puses. Uzkaisa sāli un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes