Bumbieri ar riekstu mērci

Bumbieri ar riekstu mērci Foto: Bumbieri ar riekstu mērci

Sastāvdaļas

  • 4 lieli bumbieri
  • 80 g cukura
  • 100 g ūdens
  • 1 ēdamkarote svaigas laima vai citrona sulas

Mērcei:

  • 150 g skābā krējuma
  • 30 g pūdercukura
  • 30 g lobītu lazdu riekstu
  • 1 ēdamkarote konjaka
  • 1/4 tējkarotes vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Bumbierus nomizo, gareniski pārgriež un izņem serdes.
  2. Uzvāra ūdeni, cukuru un laima sulu, maisa, līdz cukurs izkusis.
  3. Sīrupu lej cepamā traukā, pievieno bumbierus.
  4. Bumbierus cep 200°C temperatūrā 45 minūtes (lielus bumbierus ilgāk, mazus - nedaudz īsāku laiku).
  5. Samaisa mērci no skābā krējuma, pūdercukura, maltiem riekstiem, konjaka un vaniļas cukura.
  6. Gatavos bumbierus izņem no cepamā trauka un uzklāj riekstu mērci.
  7. Atlikušo mērci pasniedz trauciņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes