Biezpiena un ogu plātsmaize

Biezpiena un ogu plātsmaize Foto: Biezpiena un ogu plātsmaize

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 2 glāzes miltu
  • 200 g biezpiena
  • 200 g sviesta, izkausēta
  • 1 glāze cukura
  • 2 olas
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes
  • 1 tējkarote citronskābes
  • 1 tējkarote sodas

Pārliešanai:

  • 200 ml skāba krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • kanēlis
  • dzērvenes rotāšanai

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
  2. Olas sakul ar cukuru.
  3. Tad piejauc biezpienu, miltus, kartupeļu cieti, citronskābi, sodu.
  4. Beigās iecilā izkausētu sviestu.
  5. Visu sajauc viendabīga masā, liec uz pannas, kura izklāta ar cepampapīru vai arī kārtīgi iesmērēta ar sviestu.
  6. Masai virsū liec vai nu sagrieztus ābolus, rabarberus vai ogas.
  7. Cepeškrāsnī cep ½ stundu, tad izņem ārā.
  8. Sakul skābo krējumu ar cukuru un pārlej plātsmaizei.
  9. Liek atpakaļ cepeškrāsni cepties 10 - 15 minūtes.
  10. Kad plātsmaize izņemta no krāsns, pārkaisa ar kanēli. Vari rotāt arī ar kādu dzērvenīti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes